Senatoren willen SSI-activalimieten verhogen

De activalimieten die van toepassing zijn op begunstigden van het aanvullende inkomensprogramma van de sociale zekerheid, zouden stijgen onder een voorgesteld wetsvoorstel. (handicap scoop)

Er is een tweeledige druk aan de gang op Capitol Hill om voor het eerst in meer dan 30 jaar een belangrijk facet van het Supplemental Security Income-programma bij te werken.

US Sens. Sherrod Brown, D-Ohio, en Rob Portman, R-Ohio, zeiden deze week dat ze wetgeving hebben ingevoerd om de hoeveelheid geld te verhogen die SSI-begunstigden kunnen sparen zonder gediskwalificeerd te worden.

Momenteel kunnen personen die SSI ontvangen niet meer dan $ 2.000 aan activa hebben. Echtparen zijn beperkt tot $ 3.000. Die cijfers zijn sinds 1984 niet veranderd.

Advertentie – Lees hieronder verder

Het wetsvoorstel dat bekend staat als de Savings Penalty Elimination Act zou die limieten verhogen tot $ 10.000 voor individuen en $ 20.000 voor gehuwde paren. Bovendien zou de wetgeving de vermogenslimieten aan de toekomstige inflatie koppelen om ervoor te zorgen dat ze gelijke tred houden met de economische realiteit.

“De willekeurige en verouderde regels van SSI slaan nergens op”, zei Brown. “Ons tweeledige wetsvoorstel zou de oude regels voor het eerst in decennia bijwerken en begunstigden in staat stellen te sparen voor noodgevallen zonder de voordelen waarop ze vertrouwen in gevaar te brengen.”

Portman zei dat hij mensen met een handicap en anderen op SSI wil helpen die schade hebben geleden door stijgende kosten en inflatie.

Ongeveer 8 miljoen Amerikanen krijgen SSI, van wie velen een handicap hebben. Het maximale federale voordeel van het programma is momenteel $ 841 per maand voor individuen en $ 1.261 per maand voor koppels.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   100rolstoelen.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart