Apple kondigt nieuwe toegankelijkheidstools aan voor mensen met een handicap

Apple introduceert een aantal nieuwe opties voor gebruikers met een handicap. (Denkvoorraad)

NEW YORK — Apple introduceert een nieuwe reeks toegankelijkheidstools op zijn apparaten om mensen met een handicap te helpen, waaronder een deurdetectietool die sensoren in een iPhone of iPad gebruikt om mensen met zichtproblemen te helpen de weg te vinden wanneer ze op een nieuwe locatie aankomen.

De reeks nieuwe softwarefuncties zal later dit jaar worden geïntroduceerd, bevestigde de technologiegigant.

De deurdetectietool zal beschikbaar zijn voor gebruikers met nieuwere modellen van de iPhone en iPad Pro die de Lidar-scanner van het bedrijf bevatten, die naast de camera van het apparaat zal worden gebruikt om deuren te detecteren wanneer een gebruiker op een nieuwe locatie arriveert.

Advertentie – Lees hieronder verder

Het zal ook zijn kenmerken beschrijven, zodat de gebruiker weet hoe hij het moet openen en tekens en symbolen rond de deur kan lezen en verdere informatie kan verstrekken, zoals gebouw- of kantoornummers, met als doel blinden of slechtzienden te helpen.

Apple zei dat het zou komen naar het Pro- of Pro Max-model van de iPhone 12 of 13 en nieuwere versies van het iPad Pro 11-inch en 12,9-inch model.

Die tool zal worden vergezeld door een nieuwe toegankelijkheidstool voor de Apple Watch, met een nieuwe koppelingstool waarmee gebruikers de smartwatch kunnen bedienen vanaf een verbonden iPhone, waarmee ook mensen met fysieke en motorische handicaps hun Watch kunnen bedienen met spraakopdrachten en andere acties.

Daarnaast zei Apple dat het live ondertiteling op de iPhone, iPad en Mac zou introduceren voor dove en slechthorende gebruikers, zodat ze realtime ondertiteling kunnen zien bij alle audio-inhoud tijdens videogesprekken, streaming-inhoud en video op sociale media, met de bijschriften die op het apparaat worden gegenereerd om de privacy te beschermen.

“Apple integreert toegankelijkheid in elk aspect van ons werk en we streven ernaar de beste producten en diensten voor iedereen te ontwerpen”, zegt Sarah Herrlinger, senior director toegankelijkheidsbeleid en -initiatieven van het bedrijf.

“We zijn verheugd om deze nieuwe functies te introduceren, die innovatie en creativiteit van teams bij Apple combineren om gebruikers meer opties te geven om onze producten te gebruiken op een manier die het beste past bij hun behoeften en leven.”

Een aantal andere functies werd later dit jaar ook bevestigd, waaronder een buddy-controllerfunctie waarmee gebruikers een vriend of zorgverlener kunnen vragen om hen te helpen een game te spelen door spelers twee controllers te laten combineren om de invoer voor een enkele speler aan te sturen .

Ondertussen stelt de Siri-pauzetijd mensen met spraakbeperkingen in staat om aan te passen hoe lang virtuele assistent Siri wacht voordat ze op een verzoek reageren.

© 2022 dpa GmbH
Gedistribueerd door Tribune Content Agency, LLC

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   100rolstoelen.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart