Subway zwoer om werknemer met autisme te helpen – maar ontsloeg hem na 4 diensten, zegt de FBI

De exploitant van een Subway-restaurant heeft ermee ingestemd $ 30.000 te betalen om een ​​ADA-rechtszaak te schikken die door de EEOC is aangespannen. (Szymon12455/Unsplash)

Een metro in Arizona beloofde een werknemer met autisme te huisvesten, maar ontsloeg hem na een paar diensten, zeiden federale functionarissen.

De man werd in maart 2019 aangenomen als sandwichartiest bij een Subway in Buckeye en wordt geëxploiteerd door RCC Partners, LLC, zei de Equal Employment Opportunity Commission deze week.

De EEOC zei dat zijn ontslag in strijd was met de American with Disabilities Act – een wet die in 1990 werd uitgevaardigd en die mensen met een handicap gelijke kansen op werk en andere bescherming garandeert.

Advertentie – Lees hieronder verder

Volgens de wet is het illegaal om iemand met een handicap te discrimineren tijdens het wervingsproces, de opleiding en de beloning, naast andere aspecten van het werk. Werkgevers zijn ook verplicht om werknemers met een handicap te huisvesten.

Advocaten van RCC Partners reageerden niet onmiddellijk op het verzoek van McClatchy News om commentaar.

Voordat hij werd aangenomen, vertelde de moeder van de man aan de manager van de broodjeszaak dat hij vanwege zijn autisme en ADHD onderdak nodig zou hebben, staat in de klacht.

Die aanpassingen omvatten het vereisen van specifieke en herhaalde instructies, omleiding en vervolgverklaringen, stelt de klacht.

Subway heeft de man geen van de “redelijke aanpassingen” gegeven of hem de juiste training gegeven voordat hij na vier ploegendiensten werd ontslagen, aldus de rechtszaak.

Om de rechtszaak te schikken, stemde RCC Partners ermee in de man $ 30.000 te betalen, volgens de documenten van het toestemmingsdecreet.

Subway is ook verplicht om zijn beleid inzake gelijke kansen op de arbeidsmarkt te herzien, al zijn werknemers een training op het gebied van discriminatie op grond van handicaps te geven en rapporten te verstrekken aan de EEOC, staat in de documenten van toestemmingsbesluiten.

“Deze schikking is een stap in de richting van het doel van het EEOC om discriminatie van werknemers met een verstandelijke handicap op de werkplek uit te bannen”, zei EEOC-advocaat Mary Jo O’Neill.

Buckeye ligt ongeveer 35 mijl ten westen van Phoenix.

© 2022 McClatchy Nieuws
Gedistribueerd door Tribune Content Agency, LLC

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   100rolstoelen.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart