Waarom de zorg echt iets voor jou is!

Heb jij altijd al gedroomd van een baan in de zorg, dan is werk verzorgende ig echt iets voor jou! Geen dag is hetzelfde en je maakt iedere dag weer iets anders mee. Het leuke aan werk verzorgende ig, is dat je met mensen werkt. Dat zorgt er daarom dus ook voor, dat je van te voren nooit helemaal kunt regisseren hoe je dag eruit zal gaan zien. Uiteraard zijn er wel een hoop standaard taken die uitgevoerd moeten worden, maar over het algemeen is dit dus iedere dag weer een verrassing. Je kunt namelijk van te voren niet weten, hoe mevrouw Jansen zich op kamer 104A zich die dag voelt. Kortom, iedere dag weer een verrassing. Wil jij weten waarom het werken in de zorg echt is voor jou is? Lees dan snel verder!

Vrijheid

Het leukste als werk verzorgende ig, is dat je alle vrijheid hebt. Uiteraard dien je je wel aan de afspraken en taken te houden, maar over het algemeen heb je geen vast schema. Je komt namelijk binnen en je werkdag begint vaak met een kop koffie. Vervolgens doe jij als werk verzorgende ig je standaard rondje en kijkt wat er op dat moment gaande is. Vervolgens is het zaak dat iedereen, indien nodig, zijn of haar medicatie krijgt en dan is het vaak kijken waar en wanneer er ergens hulp nodig is. Dat betekent dus dat je aan het begin van je dag nooit weet, hoe jou dat er in z’n totaliteit uit gaat zien. Als buschauffeur weet je dit natuurlijk wel. Kortom, ontzettend leuk dus! Dus twijfel jij of het werken in de zorg iets voor je is, dan is het verstandig om gewoon eens een keer een dag mee te lopen, want je zult zien dat je direct verkocht bent.

Je werkt met mensen

Wil jij graag met mensen werken, dan is werken in de zorg een absolute aanrader. In de zorg ben je namelijk de hele dag in de weer met mensen en dit is nu juist wat deze baan zo leuk maakt. De ene keer heb je een luchtig gesprek en de andere keer gaat het over het overlijden van een dierbare. Het is dus ten alle tijde ontzettend belangrijk dat je goed kunt schakelen en ook kunt luisteren naar wat de mensen je te zeggen hebben. Jij bent namelijk de persoon wie ze naast huis familie het meeste zien. Vooral bij ouderen, is de kans vrij groot dat jij dingen eerder weet, dan dat één van de familieleden dit weet. Zorg er dus ook voor dat je altijd een luisterend oor biedt, want je hebt vaak niet door hoe belangrijk dat voor ze is.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   100rolstoelen.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart