Disney maakt film over meisje dat non-verbaal is

Phoebe-Rae Taylor, die een hersenverlamming heeft, zal de hoofdrol spelen in de aanstaande film “Out of My Mind” op Disney+. (Phoebe-Rae Taylor)

Disney gaat een nieuwe film opnemen over een meisje met hersenverlamming die non-verbaal is en een rolstoel gebruikt, en haar ervaring met het zoeken naar een inclusief onderwijs.

De film, die op Disney+ zal worden gestreamd, is een bewerking van Sharon M. Draper’s roman ‘Out of My Mind’.

Het verhaal gaat over Melody Brooks, een preteen met hersenverlamming die niet kan praten of lopen, en die niet dezelfde kansen heeft gekregen als andere kinderen van haar leeftijd. Maar wanneer een jonge onderwijzeres Melody’s capaciteiten opmerkt, moedigt ze haar leerling aan om regulier onderwijs te volgen.

Advertentie – Lees hieronder verder

In de film speelt Phoebe-Rae Taylor, die hersenverlamming heeft en zelf een rolstoel gebruikt, als Melody. Disney zei dat Taylor, 12, een inwoner van het Verenigd Koninkrijk is die werd ontdekt via een wereldwijde zoektocht.

“We mogen iets maken dat nog niet eerder is gezien – een coming of age-verhaal over een zesdeklasser die non-verbaal is en een rolstoel gebruikt en die zal worden gespeeld door een geweldige actrice met hersenverlamming”, zegt Peter Saraf, een producer. van de film die genomineerd is voor een Academy Award en bekend staat om zijn werk aan films als ‘A Beautiful Day in the Neighborhood’, ‘The Farewell’ en ‘Little Miss Sunshine’.

Disney zei dat het productieteam vanaf het begin van de ontwikkeling meerdere mensen uit de cerebrale parese en augmentatieve en alternatieve communicatieapparaatgemeenschappen heeft opgenomen.

Aangezien de productie van de film nog niet is begonnen, is er volgens Disney nog geen premièredatum vastgesteld.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   100rolstoelen.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart